Härliga, varma människor

Så här några dagar efter Världscupen, när man börjar landa i själva upplevelsen efter några mycket intensiva dagar är det en känsla som dröjer sig kvar: Ödmjukhet och vänlighet.
Jag har under en kort period umgåtts dagligen med världens största simstjärnor, både tjejer och killar, samt med deras tränare. Och maken till mer vänliga, trevliga, sociala och ödmjuka människor får man leta efter! Inga divalater där inte.
Det är kanske denna värme och vänlighet som är kännetecknande för just simning. Det är inte som i lagidrotterna, där man "måste" vara arg på motståndaren för att vinna. I simning gör ju var och en sin egen grej, man är inte beroende av vad de andra medtävlarna gör. I simning kan man stå och småprata med värste konkurrenten under uppvärmningen för att under själva loppet ge vad man har att ge och sedan efter själva loppet gratulera varandra till fina prestationer.
Samma sak gäller publiken. Det finns inga "hata-motståndarlaget-budskap". Publiken är alltid någonstans på den positiva skalan. Den enda skillnaden är att man (naturligtvis!) är mer positiv till dem som man har närmast hjärtat. Det märktes till exempel när det slogs världsrekord under Världscupsdagarna.
Varje världsrekord hälsades med stora ovationer och högt jubel, men när Therese Alshammar i sista grenen slog världsrekord var jag ett litet slag orolig för att läktarna skulle lossna och komma ner i bassängen eftersom publiken blev totalt tokig av glädje.

Mer simmästerskap och världscupar

.
Rapportering från alla mästerskap och världscupar hittar du på Svenska Simförbundets Mästerskapssida.

Phelps inför starten

Här går Michael Phelps och laddar inför sin sista start i Världscupen i Stockholm, 200 medley. Han kom så småningom tvåa efter Darian Townsend. Läs mer på Simförbundets mästerskapssida.

Gruppbild på funktionärerna

Som vid alla simtävlingar krävs det MASSOR av funktionärer runt banan. Förutom flera tävlingsledare (olika för herr- och damgrenar) och bandomare krävs det dessutom funktionärer på bägge sidorna av varje bana som bland mycket annat kontrollerar att simsätten är korrekt utförda och att vändningarna görs på rätt sätt.
Här ställer alla funktionärer upp inför gruppfotot.

Se fler inlägg?

För att se alla inläggen från Världscupen i Stockholm 2009, gå till högermenyn och en bit ner hittar du just Världscupen 2009. Klicka där.

Peter Marshall slog världsrekord

Peter Marshall slog världsrekord på 50 m ryggsim och fick också en stooooor check.
Här gratulerar Michael Phelps Peter Marshall till världsrekordet.

Michael Phelps i fiskdammen

Här är det Michael Phelps som har fastnat i fiskdammen. Gissa om de unga beundrarna uppe på läktaren skriker och jublar och försöker förmå honom att skriva just på deras autografblock.

Petra skriver autografer

Blockdjungeln som simmarna passerar på väg till och från prisutdelningarna blir bara tätare och tätare. Här är det Petra Granlund som signerar i samband med prisutdelningen av 200 m fjärilsim, där hon kom på bronsplats.

Och ännu mer fiskdamm

Inga problem för Sarah!

Är det här en fiskdamm?

Är det här en fiskdamm? log Sarah Sjöström när hon efter prisutdelningen möttes av en skog av autografblock och T-shirtar som hängdes ner från läktarna. Och så började hon signera, allt medan hon småpratade soligt med beundrarna.

Massor av datorer

I sekretariatet finns det mängder av datorer som har olika uppgifter. Här är datorerna som gör att det blir flaggor i vattnet framför de simmare som ska starta.
Och här är resultatdatorerna.
Tiddator.
Speakrarnas datorer.

Nu är klockan 18.25 insimmet avslutas

För varje person som kommer in i Eriksdalsbadet ökar stämningen och spänningen en liten, liten smula. Nu är det så fullt av energi och förväntningar att det vibrerar lie smått.

Marias hörna

Det här är Marias hörna, dvs det område där Maria Wallberg från SVT gör simmarintervjuer direkt efter loppen. Först därefter går simmarna vidare till mixed zone.

Mixed zone

Här är mixed zone, dvs det område där journalisterna kan göra korta intervjuer med simmarna direkt efter loppen. Journalisterna får vara på den här sidan staketet, och simmarna är på den andra sidan. Ni som är hemma på Eriksdalsbadet ser att det här är gången mellan 25- och 50-metersbassängen.

Skyltar med doping

Och jag som trodde att simning var en dopingfri sport...
Skämt åsido. Det är bakom den här dörren  som dopingkontrollerna görs.

Publiken börjar strömma till

- Det är första gången som jag varit med att publiken springer in när vi öppnat dörrarna kl 17.00, sade en av arrangörerna.
Så här såg läktaren ut kl 17.05.
Och när den här bilden tas är klockan 17.20.

Prischeckarna är nästan slut

- Vi har bara två prischeckar för världsrekord kvar, säger Sven O Nilsson, som ansvarar för utdelningen av prischeckar till de som har slagit världsrekord under världscupstävlingarna.
10 000 dollar får man för ett världsrekord.
Och idag har det redan slagits ett världsrekord under försöken. I praktiken är det bara en enda check kvar. Vad ska vi göra om det blir fler världsrekord?
- Jag får väl ställa upp med egna checkar, säger Sven lugnt och kollar i plånboken.

Smörgåstillverkning

Funktionärer och mediarepresentanter behöver mat och dryck för att orka med att vara skärpta hela tiden. Här tillverkas alla de läckra smörgåsar som får så mycket beröm.

Undervattenskameran

Det här är Världscupens roligaste kamera. Den fungerar både över och under vattnet. Men hur kommer det sig att det inte fastnar vattendroppar på linsen när den åker upp och ner ur vattnet hela tiden?
- Jag har på ett speciellt medel, likadant som motorcykelåkare använder på sina visir, som gör att vattendropparna inte fastnar, säger Tommie Rekstad som ansvarar för just den här kameran.
Så här ser Tommie ut. Han berättar att han gillar att jobba med den här kameran för det ger möjlighet till så mycket bra och fartfyllda bilder.
- Ofta följer jag simmarna över vattnet på vägen in mot mig över vattnet och när de har vänt så sänker jag ner kameran i vattnet. Det brukar bli riktigt bra actionbilder.

Malin från DN är alltid glad

Malin Fransson från DN är alltid glad. Och det smittar. När man har träffat henne blir man automatiskt glad själv. Vi är båda helt överens om att livet blir mycket enklare och roligare när man har bestämt sig för att ta det mesta på ett positivt sätt.
- För det bestämmer man ju faktiskt själv, säger Malin.

Lunchpaus

Nu är det ganska tomt kring simarenan som synes. Nu är det tid att städa, fräscha och förbereda på olika sätt inför kvällens finaler. Det kommer snart att vara fullt överallt igen!

Jansson förklarar

Förbundskapten Thomas Jansson förklarar för en finsk journalist vad det är för skillnad mellan svensk och finsk simning. Om han här illustrerar den svenska eller den finska simningen vet jag däremot inte.

Hårt arbete

Om pressen sover under försökspassen och bara rapporterar från finalerna? Inte. Pressläktaren är nästan full av ivrigt arbetande och rapporterande journalister. Runt bassängen flockas fotograferna.

Simma så simdräkten ryker

Simdräkten Jaked i all ära, men särskilt hållbar ser den inte ut...

Och så tittar lilla solen fram igen

Solen tittade fram i ett Stockholm som varit gråmulet ett bra slag. Samtidigt passade Martina Granström på att vinna sitt heat på 200 m fjärilsim med tiden 2:07.22. Med den tiden gick hon till final med näst bäst tid.

Skog av simmare

Här är en hel skog av simmare som står och väntar att få starta på 100 m fjärilsim.

Lite problem med live-timingen just nu

... men man jobbar på att lösa det hela. Tills dess kan du läsa vidare på Svenska Simförbundets mästerskapssida. Bland annat satte Jessica Hardy just nytt världsrekord på 50 bröstsim. Nu är världsrekordet 28.96. Därmed är hon första tjejen under 29 sekunder.

Bra bilder på starten

Ska det bli bra bilder på starterna måste man anstränga sig lite.

Vi hejar på Sverige!

Tjejerna och killarna från Breddenskolan 5A har kommit till Eriksdalsbadet för att titta på onsdagens försökssimningar i Världscupen. En av ungdomarna frågade en funktionär vilket land han trodde att de hejade på.
- Norge? sade funktionären.
- Nääääääääääh!

Retrodag

Speakern Bosse Hulten kör retrodag idag. På huvudet har han Speedos stickade mössa från 1974 och på fötterna vita Stan Smith-dojjor från 1972. De har legat i kartong hela tiden, så det är första gången han använder dem. Kult!

Canal plus

Det är inte bara SVT som direktsänder. Franska Sport+ kör också direkt från finalerna. Så här ser det ut.

Phelps skriver autografer

Skygg för beundrare? Inte. Här skriver Michael Phelps autografer så att pennan glöder.
Och ställer gärna upp på bild.
Nu är det dags att ta på sig tröjan.
För nu är det prisutdelning. Phelps har inte tränat så mycket i höst, han var jetlaggad, han hade bara jammers på sig, han hade skägget kvar och han var inte van att simma i kortbana. Rätt bra fixat att hamna på tredje plats i världscupen under de förutsättningarna, tycker jag.

Ja, du hade rätt!

På bilderna var det Therése, Thomas, Tobias och Tove som samtliga heter Törnström i efternamn.

Tema Törnström

På den här bilden finns det tre personer som heter Törnström. Gissa vilka.
Och på den här bilden finns det en person som heter Törnström. Gissa vilken.

Världsrekord!

Så här glad blev Felicity Galvez från Australien när hon fick ta emot checken på 10 000 dollar för sitt världsrekord på 100 m fjärilsim. Hon simmade på 55.46.
Under tisdagens finalpass blev det två världsrekord till:  Zhao Jing som simmade 50 m ryggsim på 25.82 och slog sitt eget världsrekord från förmiddagen och Kaio Almeida som simmade 200 m fjärilsim på 1:49.11.

Hett byte för autografjägarna

Så här fiskar man autografer. Som du ser hänger de ner sina autografblock från läktaren högre upp och när intressanta simmare passerar börjar autografblocken rycka, ungefär som när pimplare på isen rör lite på betet för att fisken ska nappa.
Här är det USA:s Peter Marshall som nappat.
Och så här glad ser samme Peter ut när han kliver upp på prispallen för att ta emot guldmedaljen efter sin simning på 100 m ryggsim. Han simmade på 49.29, vilket dessutom var ett nytt världscupsrekord.

Gunnar Larsson

Gamla mästersimmaren Gunnar Larsson var på plats som prisutdelare. Världscupsbloggen frågade honom om han inte blev lite sugen på att simma när han såg de andras framfart i vattnet.
- Nej inte alls! Man blir ju så blöt!

Kommentatorerna kommenterar

Herrarna Chrunak och Lindeborg kommenterar världscupssimningarna i direktsändning i SVT.

En mycket, mycket, förväntansfull publik

Invigningen har just varit. Snart, snart, snart, snart börjar världscupsfinalerna.

Nationalsången

Nationalsången sjöngs av Saga Gärde. Saga är inte bara nationalsångssångerska, hon är också skådespelerska.

Vad är flaggorna till för?

Det finns en del som tror att de flaggor som hänger över bassängen bara är en prydnad, för att det ska se lite festligare ut. Och det gör det ju.
Men anledningen till att flaggorna finns är för att hjälpa dem som simmar ryggsim att bedöma avståndet till väggen och vändningen. Därför tas ryggsimsflaggorna vid större tävlingar bort under grenar som inte innehåller ryggsim, och sätts tillbaka när det ska simmas medley eller ryggsim.
Vad medley är? Ja, det är när man simmar de fyra olika tävlingssimsätten efter varandra. Fjärilsim, ryggsim, bröstsim och frisim. 100, 200 eller 400 m är de distanser som man tävlar i.

Speakrarna spikar med varandra

Det behövs kommunikation även speakrar emellan. De som håller i i miken under världscupstävlingarna heter Christer Magnusson och Bo Hulthén.

Snygga prisutdelare

Så här supersnygga blev prisutdelarna när de dessutom hade tagit på sig de allra finaste kläderna.

Ett par USA-tränare

Världscupsbloggen hittade två av de amerikanska tränarna i fikartagen. De gillar svenskt kaffe.

Hälsning från LASS

Glada LASS-are från Linköping hälsar till alla glada simmare i resten av Sverige.

Simmarsnack

Staffan Lindeborg pratar simning med några av journalisterna som dessutom visar sig vara masterssimmare. Masterssimning är bland den roligaste simningen, är vi överens om.

Världscupsbloggen har kollat på Världscupen!

Därför har det inte blivit några inlägg på ett par timmar. Men några Världsrekord blev det allt! Kolla Simförbundets Mästerskapssida så får du se!

Dansk TV kollar insimmet

Insimmet i full gång och läktarna börjar fyllas. Dansk TV är på plats och värmer upp inför tävlingarna de med.

USA:s team på deltagarläktaren

Simmarna från USA laddar upp på deltagarläktaren. Det är snart finaldags. Och de tänker heja på sina landsmän som gått till final.

Generalrepetition inför prisutdelningarna

Det är viktigt att prisutdelningarna blir den högtidliga ceremoni som de ska vara. Här är det generalrepetition med prisutdelarna från Eriksdalsbadet så att alla vet vad de ska göra. Och när. Samt med vem.

Tävlingsläkaren är redo

René Tour är tävlingsläkare. Som tur är han han inte behövt göra några utryckningar. Fast det är bra att veta att han finns.

Maria, snart i en TV nära dig

Maria Wallberg från SVT värmer upp hörnan inför kvällens intervjuer med simmare.
Här pratar hon med Martina Granström som snart ska simma världscupsfinal i 100 fjärilsim. I morse gick den sträckan på 57.99.

En glad ryggsimmare

Konstatin Sundin, en av våra bästa ryggsimmare, är glad och nöjd idag. Han simmade mycket bra under Svenska Simspelen i helgen och ännu bättre i morse under försöken till Världscupen i simning. Nu väntar han på att hoppa i vattnet för att simma lite. Det ju liksom det simmare tycker om att göra.

TV testar inför kvällens direktsändning

Det är mycket som ska funka inför en direktsändning. SVT har 25 personer (minst) på plats. Just håller de på att fundera på om man ska använda taktisk kabel eller inte.
Visste du inte vad en taktisk kabel är? Det är en kabel som bara innehåller fiberoptik, och inte el...

TV-eliten

Det här är några killarna som fixar så att det (förhoppningsvis) blir direktsänd TV från Världscupens finaler. De har dessutom under lunchuppehållet med stor frågvishet och entusiasm trängt in i simningens djupare mysterier. Sändningarna sker både tisdag och onsdag i SVT24 och SVTPlay kl 19-21. Killarna understryker att sändningarna sker i färg.

Plattvård

Tidtagning i simning sker via tidtagningsplattor som är nedsänkta i vattnet och som ger utslag när simmarna slår emot dem. Det är viktigt att de är i gott skick. Under pausen mellan förmiddagens försök och eftermiddagens finaler får de en översyn.

Heta maskiner

Här går det hett till! Ulla Andersson kopierar resultat från förmiddagens försöktävlingar. Det är många; mediarepresentanter, tränare med flera som snabbt vill ha resultaten i sin hand för att kunna göra anteckningar och komentarer.
Under en stor simtävling som Världscupen går kopieringsmaskinerna så att de nästan glöder. Under förra Världscupen gjorde man av med hela 16 lådor kopieringspapper!

Dubbel-Johan

När förmiddagens försökssimningar var slut hittade Världscupsbloggen Täby-simmaren Johan Johansson på deltagarläktaren. Eftersom det var lunchdags blev det så att vi pratade väldigt mycket om mat. Johan har nyligen flyttat till eget boende och om det är något han saknar så är det maten!
- Man måste verkligen tänka till själv nu, säger han. Har jag en sen kvällsträning gäller det att planera så att den mat jag ska äta när jag kommer hem är lättlagad.
För om det är något en simmare behöver så är det mat. Mycket mat, nyttig mat, god mat och mat i rätt tid.

Prestationerna filmas

Många tränare filmar sina simmares tävlingslopp. Dels som ett stöd för minnet, dels för att i efterhand kunna studera detaljer och sist men inte minst som ett värdefullt hjälpmedel när det gäller att ge feedback till simmaren.

Tessan simmar

Nu simmar Therese Alshammar. Och som alltid då sprider sig en speciell stämning i arenan. Förbundskapten Thomas Jansson hejar på från bassängkanten och Therese gick helt följdriktigt till final med bästa tiden 23.85 på 50 m frisim.

Fullt med folk

Här är deltagarläktaren och lite av publikläktarna (överst) under förmiddagens försök. Så fort det närmar sig de sista, seedade heaten, blir stämningen tätare och folk börjar ställa sig upp för att heja på sina favoriter/landsmän.

Kreativ tittare

Det är rätt fullt på läktarna, men det finns ju andra sätt att kunna håll koll på sina simmare i bassängen.

Uppmärksam radioreporter

Här är det Kenneth Range från Radiosporten som uppmärksamt följer förmiddagens försökssimningar. Mikrofonen i hand för att snabbt kunna fånga upp de simmare som gjort intressanta insatser i bassängen. Till kvällens finaler går de simmare har de åtta bästa tiderna vidare.

Blivande landslagssimmare

Landslagstränare Niklas har stannat till vid bubbelpoolen. I den fanns flera blivande landslagssimmare från UBSS, Upplands Bro Simsällskap. De berättade förtjust att de nyligen såg Michael Phelps.
- Han gick förbi förut. Så stannade han till, vänd och gick tillbaka. Så vi fick se honom TVÅ gånger!

Unga simmare från USA

Megan Rankin och Noelle Tarazona är ett par 15-åriga tjejer från USA som är här på Världscupen för att skaffa sig internationell erfarenhet och träffa nya människor. För Noelle är det inte första gången som hon tävlar utomlands, hon har tidigare varit i både Australien och Canada.

Jubel utan gränser

Massor med folk på pressläktaren trots att det "bara" är försök. Alla hoppade till när jublet plötsligt lyfte lite grann på taket på Eriksdalsbadet när Zhao Jing slog till med ett världsrekord på 26.08 under försöken... vad månde väl hända i finalerna?
Och just nu, medan jag skriver det här jublade det till igen när speakern sade 1:52.90. För det var nytt Svenskt Rekord för Simon Sjödin som simmade 200 m fjärilsim.

Inte riktigt nöjda

Therese Alshammar och Johan Wallberg tittar på Världscupstävlingarna. De verkar inte riktigt nöjda med just det aktuella resultatet.

Småprat

f
Här står Stefan Nystrand och Eamon Sullivan från Australien och småpratar innan försöken på 100 fritt.

Snygg tatuering

Den sitter på Brent Haydens arm. Han tog sig förresten till final på 100 frisim med andra bästa tid. 46.30, 37 hundradelar efter Stefan Nystrand.

Första heatet, första grenen

Spänningen vibrerar i Eriksdalsbadet. Nu börjar det!
Och här går första starten!
Stefan Nystrand gick till final med bästa tid 45.93. Michael Phelps fick 16:e  tid till final. Då blev det alldeles tyst i den tidigare mycket livliga simarenan. Fast bara för en kort stund...

Vi hejar på Brasilien!

Det här är mycket glada och välljudande ungdomar från Kvarnbäcksskolan i Haninge. De har kommit till tisdagens försöksheat i Världscupen i Simning för att heja på Brasilien. Vilka som sitter på deltagarläktaren rakt under skolan? Brasilien förståss!

Tidtagningen förbereder sig

Så här ser tidtagningen ut under Världscupen.

På väg till insimmet

Det är en strid ström av simmare från hela världen som kommer in till insimmet iför första försökspasset till Världscupen i simning.

Aj då!


Hur får man upp alla inlägg om Världscupen?

Enkelt. Man klickar på Världscupen 2009 en bit ner i högermenyn. Här är det Bob Bowman som är aktiv under insimmet och dirigerar sina simmare.

Inte simkunniga?

Den här skylten står intill den bassäng som Världscupsimmarna just nu simmar in i. Tur att våra internationella gäster inte förstår svenska.

Japansk stretching

Så här ser japanerna ut när de stretchar under sin uppvärmning.

Frisk luft

Eriksdalsbadet är en simarena. Det innebär att den är anpassad för publik, till skillnad mot många andra simhallar runt om i landet. Det du ser här är gallret genom vilket frisk luft kommer ut till de som sitter på läktarna. Skönt för publiken som då orkar heja på ännu mer. Nere runt bassängen är det lika varmt som i en vanlig simhall. Skönt för simmarna som slipper frysa.

Vad gör de?

Försöker ta en bild på Michael Phelps, förståss. Jag tar det lugnt. Jag har redan fixat mina bilder.

Vad har du för mål?

Han är lite klurig också, stjärnsimmaren. När en frågvis journalist började fråga ut Phelps om hans mål inom simningen blev svaret:
- Kommer du att hjälpa mig att uppnå de målen?
Journalisten blev svarslös.
Och Phelps svarade:
- Då säger jag inte det.

Hur man blir en bra simmare

Bob Bowman, som är Michael Phelps tränare, berättar hur man blir bra i simning. Det krävs fem faktorer, och det som gör Michael Phelps så stor är att han har alla fem. De flesta har nämligen högst tre, enligt Bob.
Dessa är de fem faktorer som krävs:
1. En kropp som är gjord för simning
2. En klubb som har långsiktig och bra träning
3. En familj som stöttar
4. Ett psyke som träning och påfrestningar
5. Känslor (emotions) för simning
Har du alla fem? Grattis! Då är det bara att simma på!

Pratar för sig själv

Under presskonferensen fick Phelps en hel del frågor kring hur andra simmar och hur han simmar i förhållande till andra. Där var han mycket tydlig i sina svar:
- Jag kan bara prata för mig själv. Hur andra simmar är upp till dem.
Men när frågorna hela tiden återkom till att de flesta andra toppsimmare använder superdräkterna och om han inte tycker att det ger dem orättvisa fördelar svarade han insiktsfullt:
- Det är inte enbart dräkten som gör att du simmar fort. Du kan inte ta en superdräkt och sätta den på vilken människa som helt och förvänta att det automatiskt resulterar i topptider. Jag menar, den som gör toppresultat i en superdräkt måste faktiskt lägga till en hel del simning också.

Phelps och Bowman vid bordet

Och så här ser Michael Phelps och Bob Bowman ut när de svarar på alla journalisternas frågor. Många av frågorna handlar om baddräkter. Michael tyckte så här:
- Suits added took something out of swimming.
Han har ju aldrig gillat de nya superbaddräkterna, och berättade att han nu under Världscupen kommer att simma i jammers, dvs badbyxor som inte går längre ner än till knäna, helt enligt de nya regler som kommer att gälla från och med årsskiftet.

I väntan på Phelps

Konferensrummet på Eriksdalsbadet börjar fyllas med journalister och fotografer som alla väntar på Michael Phelps. När jag själv var på väg till presskonferensen stötte jag in i ett sällskap på tre personer som såg lite bortkomna ut. En av dem hade en stor stickad mössa väl neddragen över huvudet. Det som gjorde att jag hajade till lite var att en av herrarna såg ut precis som Bob Bowman, Michael Phelps tränare. Och det visade sig att det var det! Jag frågade om de letade efter vägen till presskonferensen, och de gjorde det. Så jag kunde visa dem rätt!
Så här ser bordet ut som också väntar på Phelps och Bowman.

Tävlingsbyrån

Så här ser tävlingsbyrån på en världscupstävling ut. Med andra ord är det lika mycket att göra som vanligt. Gun och Annika har koll och tillhör tillsammans med Ninna (som ännu inte fångats på bild) till The Fabulous Three!

Möte mellan världsstjärnor

Nere vid poolside hittade vi Carl Jenner (Sarah Sjöströms coach), Marieke Guehrer från Australien och Sarah Sjöström i gemytligt småprat.

Kjelle

Det här är Kjelle. Han är chef för Eriksdalsbadet och jag kan berätta att han är en mycket trevlig man. När det gäller Idol har han sin uppfattning klar: Det är Tove som är den enda som har verklig Star Quality. 

Sarah har just blivit intervjuad

Sarah Sjöström har just blivit intervjuad av Radiosporten.

Här är vi!


Fransk bokstavsordning

Här är några av flaggorna från de deltagande nationerna. Vilken ordning de hänger i? Naturligtvis är det bokstavordning. Men inte vilken bokstavordning som helst, utan fransk sådan! Så nu får du fundera själv på vad de olika länderna heter på franska...

Läktarna städas

För att alla gäster ska få det så trevligt som möjligt finputsas läktarna noggrant.

Eriksdalsbadet förbereds

Ett helt bad. Med än så länge tomma läktare som väntar på 1 500 åskådare. Så många kommer det nämligen att bli på de gula stolarna. Det är nämligen UTSÅLT sedan länge!

Världscupen är just nu i Moskva

De första Världscupstävlingarna genomfördes i Durban 16-17 oktober. Det var då Therese Alshammar så överraskande slog världsrekord i 100 medley och kanske inte så oväntat slog världsrekord på 50 fjärilsim.
Den 6-7 november är Världscupen i Moskva. Försöken startar kl 08.00 och finalerna kl 15.00 (svensk tid). Vi som inte är i Moskva kan se finalerna på TV4 Sport:
Fredagens final direktsänds kl 15.00-17.00
Lördagens final eftersänds söndag kl 00.00-02.00.
Och på tisdag och onsdag är det som sagt dags för Världscupen att komma till Stockholm!

Jadå, Phelps kommer!

En titt i startlistan visar att Michael Phelps är anmäld på 100 frisim, 100 ryggsim, 100 medley, 100 fjärilsim och 200 medley.
Troligen blir det en presskonferens med Phelps på måndagseftermiddagen, men förutom den kommer han inte att ge några längre intervjuer.

Håll ut!

På måndag åker jag upp till Stockholm för att vara på plats på Eriksdalsbadet. Räkna med att Världscupsbloggen från och med då kommer att uppdateras flera gånger om dagen med bilder, kommentarer, inside information, försnack och allt möjligt annat väntat och oväntat.
Helt enkelt sådant som inträffar under de spännande förberedelserna till en stortävling av det här slaget.

Fick du inte tag på biljetter?

Sådan tur att TV finns!
SVT24 och SVTPlay sänder finalerna både den 10 och 11 november kl 19.00-21.00.

RSS 2.0